125 Jaar Landelijke Gilde Schiplaken - academische zitting (Dorp in de kijker)

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 2 maart 2019 15u00 - 19u00
Zaal Den Bosuil - BIESTSTRAAT 233, 3191 HEVER

Verslag

Om ons feestjaar in te zetten is er een academische zitting georganiseerd op 2 maart 2019. Van de 204 genodigden die zich hadden ingeschreven, kwamen er uiteindelijk 184 opdagen. De genodigden werden plechtig ontvangen aan de ingang van de kerk en door bestuursleden, onder begeleiding van prachtige muziek, naar hun plaatsen geloodst. In de mooi aangeklede kerk opende moderator Lisbeth Vanden Storme de zitting met enkele inleidende woorden. Jan Derua, voorzitter van de jarige afdeling, mocht als eerste het woord voeren. Met ‘serieux’, maar ook met een gepaste kwinkslag, werd de geschiedenis en de activiteiten van onze vereniging toegelicht. Enkele opmerkelijke bestuursleden werden in de kijker gezet. Burgemeester Karin Derua, nee geen directe familie van Jan, stak de loftrompet uit over de goed door haar gekende activiteiten van onze afdeling. Zij riep de jarige bestuursleden op het ‘podium’ en zette ze, op een originele wijze, letterlijk in de bloemetjes. Ja, dat was attent! Als nationale voorzitter gaf Sonja De Becker blijken van erkentelijkheid voor de inzet van de vrijwilligers die onze vereniging nodig heeft en sterk maken. Dat wij als ‘dorp in de kijker’ werden verkozen werd door haar als bijna vanzelfsprekend gevonden. Professor Marc Van Ranst mocht als laatste zijn speech houden. Met het thema ‘infecties in opmars’ kon hij de muisstille kerk danig boeien. We hadden gehoord dat de prof. wel eens durfde uit te lopen, maar hij had gehoord dat er een uitgelezen receptie werd gehouden dadelijk na zijn uiteenzetting, dus hij hield zich mooi aan de voorziene tijd. Tussen de sprekers door werden op de vleugelpiano prachtige muziekstukjes gebracht door Jolien Derua, dat werd door velen gesmaakt, in die meid zit toekomst werd gezegd.

Zonder al te veel uit te lopen, werd de academische zitting afgesloten rond 16u30 en werden de genodigden uitgenodigd voor de receptie, of beter gezegd voor een heuse walking-dinner, in onze vaste stek, zaal Den Bosuil. Het mag gezegd worden dat traiteur Danny met zijn ploeg meer dan zijn best heeft gedaan. Naast een uitgebreide tapas-plank werden er warme en koude hapjes geserveerd, ik herinner mij eendenborst met witloofsla, brochette van tijgergarnaal, gehaktballetjes met Luikse siroop, puntzakjes met frit en mayonaise, tarte tatin, … Cava en het lokale Witlov bier werden rijkelijk geschonken.

De mannen van de landelijke gilde hadden ook een 21 luiken tellende tentoonstelling opgesteld, over de geschiedenis, de evolutie van het dorp maar ook foto’s over de vele activiteiten die afgelopen jaren door hen werden georganiseerd. De tentoonstelling had veel bekijks. Om met de woorden van onze nationale voorzitter Sonja te zeggen, dit is werkelijk een schitterende viering, dat heb ik nog niet dikwijls meegemaakt, ’t zijn nogal straffe mannen die van Schiplaken.

Ik heb nù al gehoord dat afwezigen spijt hebben dat ze er niet konden bijzijn….

Na de receptie werden de kostuums geruild voor werkkledij, ruim na 22u was alles weer netjes opgeruimd, de meesten waren danig vermoeid maar voldaan. Hop naar de volgende activiteit.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
diverse sprekers -
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Schiplaken
Prijs
gratis
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473 19 06 30

Meer activiteiten

  • 29 jun

    Dorpsfeest - Viering 125 jaar Gilde Schiplaken (Dorp in de Kijker)

  • 04 aug

    Mosselsouper

  • 01 sep

    Boortmeerbeek feest