Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Wanneer
- maandag 15 februari 2016 19u30 - 23u00
- maandag 22 februari 2016 19u30 - 23u00
- maandag 29 februari 2016 19u30 - 23u00
- vrijdag 18 maart 2016 19u00 - 23u00
Zaal De Bosuil (Schiplaken) - BIESTSTRAAT 233, 3191 HEVER
Verslag
Dit jaar hebben een twintigtal dapperen het er nog eens op gewaagd zich in te schrijven in de zestiende editie van de ‘kookcursus voor mannen’. Drie maandagavonden in februari leerde onze lesgever, Luc Longin, ons de fijne kneepjes en concertreerden we ons dit jaar in het bijzonder op bordschikkingen.
Na deze voorbereidende sessies, waarbij iedere avond een volledig menu klaargemaakt én verorberd werd, durfden we het aan om onze partners als jury uit te nodigen voor onze meesterproef : een compleet vijfgangenmenu, uiteraard vergezeld van wijnen die onze huis-somelier zelf geselecteerd had.
Na enkele hapjes op basis van sintjacobsschelpen, kregen onze gasten een trio van tonijn voorgeschoteld. Het erwtensoepje met Serannoham en grijze garnalen (zelf gepeld, nota bene) werd goed gesmaakt. De parelhoen gevuld met trufel en champignons werd eveneens sterk geapprecieerd door de deelnemers . Als afsluiter kregen we appel- en peercrumble met een bolletje ijs.
Na dit eetfestijn volgde nog een gezellig samenzijn / deliberatie. Ondanks het feit dat de dames onze aangeleerde vaardigheden sterk konden appreciëren, werd er toch al geopperd dat we toch nog steeds kunnen bijleren. Om maar te zeggen dat dit initiatief in de toekomst ongetwijfeld hernomen wordt.
Praktisch
Artiest / Spreker / Gids
Luc Longin
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Schiplaken
Meer weten?
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten