Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Wanneer
- van maandag 3 februari 2014 om 19u30 tot vrijdag 28 maart 2014 om 23u00
Zaal De Bosuil (Schiplaken) - BIESTSTRAAT 233, 3191 HEVER
Verslag
Voor de 10de keer hebben de mannen van de landelijke gilde Schiplaken in een kookcursus voor mannen hun kookkunsten aangescherpt. De cursus werd gegeven door beroeps kok Luc Longin. Na drie voorbereidende proefavonden werd er op 28 maart 2014 een examenavond georganiseerd. De 28 moedige mannen legde de kookproef af ten overstaan van een jury van 28 dames. Er stond een menu met meerdere gangen op de kaart; eerst twee amuse-gueules bij het aperitief, dan het voorgerecht, mantelschelpen op een bedje van asperges. Na enige tijd kwamen de mannen met een moderne groentesoep met kalkoen en balsamicorouille op het bord. Het hoofdgerecht was Ierse ribeye met een lauw slaatje van groene groenten. Als dessert werd er limoencake met limoncello en gedroogd fruit geserveerd. De maaltijd werd afgesloten met koffietruffels in een jasje van speculaas. Na een lange, een blijkbare moeilijke beraadslaging kwam de jury tot besluit dat de gerechten voortreffelijk waren maar dat enige extra bijscholing gewenst is, om de eerste Schiplakense ster te bekomen. De meeste mannen hebben onder “zachte dwang” beloofd om zicht opnieuw in te schrijven voor de volgende versie van koken voor mannen onder leiding van Luc. ’t Was alweer een meer dan geslaagde activiteit!
Praktisch
Artiest / Spreker / Gids
Luc Longin
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Schiplaken
Meer weten?
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten